Nu isoleras det

Så har jag kommit till ytterväggen i badrummet.

image176

image177

En smygtitt

Idag har jag varit hemma och väntat på att vi skulle få våran nya ytterdör levererad.
En lite smygtitt innan jag kan bära in den och packa upp den.
image175


Ny rördragning för dusch

Har haft lite problem med hur man skall lösa övergången mellan pexrör och själva duschmunstycket. Munstycket väger ganska mycket och konstruktionen med att fästa pexslangen i denna känns ganska riskabelt. Tror helt enkelt att det inte kommer att bli stabilt nog och att tätskiktet riskerar att förstöras.

image173

Själva munstycket skall flyttas ut lite så att den ligger i liv med färdig vägg.

image174

Självklart var det här inget som följde med själva duschen...självklart så tog dom ett överpris på denna 800pix. Vi behöver två.
Har dock en fundering och det är måtten. det skall vara 16mm pex, men när jag mäter slangen så är de n 16.7mm och det betyder att varken klämring eller mutter går på. Kanske att även kopplingen måste beställas separat? 

Väggen är gipsad

Då man i övergångsperioden fortfarande får använda sig av gips i väggarna, så gör jag just det. Har tyckt att det varit svårt att hitta bra alternativa skivor till ett överkomligt pris.
Men om allt görs rätt så är det inget problem.

image172
(lite svårt att ta bra bilder, men här är i varje fall den nya väggen gipsad)

Fall spacklat i avloppsstammen

Har gjort en avloppsstam och där har jag gjutit en liten "platta" som skall förhindra att det vid en eventuell läcka inte skall rinna ner vatten i grunden.
I stammen som skall fortsätta upp till badrummet till övervåningen så skall även toalettens innanmäte stå. För att jag skall bli underrättad om det nu läcker så har jag spacklat upp ett litet fall ut mot badrummet.

image171

Nu skall jag även tätskikta området.

Elen dragen


image169

image170

RSS 2.0